Herenwaard 185 - 2716 XV Zoetermeer - 079-200 2 200 - info@avivahuisartsen.nl
15 november 2019

Nieuwsbrief

Welkom bij Aviva huisartsen.

Met deze nieuwsbrief geven wij u graag actuele informatie over onze praktijk.  

Dependance Fysiotherapie Meerzicht

Ook een warm welkom voor de dependance van fysiotherapie Meerzicht, die naast onze praktijk is geopend. De eerste zorginhoudelijke overleggen tussen Aviva en de fysiotherapeuten hebben al plaatsgevonden. Een prettige manier van werken, een samenwerking die een toevoeging is op ons werk en op onze dienstverlening aan u.

Bereikbaarheid

Wij vinden het belangrijk om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn voor u, ook telefonisch. Wij hebben een antwoordapparaat met een keuzemenu dat u te horen krijgt als u belt. Wij merken dat dit keuzemenu aan de telefoon niet altijd duidelijk is voor u. Daarom leggen we hier graag uit hoe het werkt.  

Belt u voor een spoedgeval, luister dan het bericht niet verder af, maar kies meteen 1. Wij leggen direct ons werk neer en u krijgt direct de huisarts of assistente aan de lijn.

In alle andere gevallen luistert u het bericht helemaal af, zodat u alle keuzes hoort en het juiste nummer kunt kiezen. Dit is duidelijk voor u en zorgt ervoor dat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Omdat wij een groeiende praktijk zijn, is onze bereikbaarheid anders dan in een andere praktijk. In de ochtenden kunt u doorverbonden worden naar de assistente. ’s Middags is onze assistente afwezig of bezig met andere werkzaamheden. U kunt dan via keuze 4 uit het menu een voicemailbericht inspreken voor de assistente. Zij luistert de berichten de volgende werkdag af.

Hebt u dezelfde middag nog een huisarts nodig voor zorginhoudelijke zaken? Dan kunt u via keuze 5 uit het menu een voicemailbericht inspreken voor de huisarts. Hij of zij luistert de berichten dezelfde middag nog af en belt u terug.

Hebt u een administratieve vraag of wilt u zaken bespreken die ook kunnen wachten,  dan vragen wij u om de volgende werkdag in de ochtend te bellen naar onze assistente.

U kunt ook online afspraken maken via mijngezondheid.net, zie hieronder.

Mailen naar de praktijk kan ook. Voor administratieve vragen mailt u naar: info@avivahuisartsen.nl. Let u op dat u via de e-mail geen informatie over uw gezondheid of behandeling stuurt. Ons e-mailadres is onvoldoende beveiligd om zorginhoudelijke informatie te delen. Via mijngezondheid.net kunt u wel beveiligd informatie versturen over uw gezondheid of behandeling.

 

Mijngezondheid.net, online afspraken inplannen:

Op dit moment wordt bijna 70% van de afspraken via mijngezondheid.net in onze agenda ingepland. Wij horen van patiënten dat dit erg gemakkelijk en prettig werkt. Let u erop dat u voldoende tijd inplant als u online via mijngezondheid.net een afspraak maakt. Als u meer tijd nodig hebt, kunt u namelijk een dubbele afspraak maken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen als u met een huisarts wilt praten over een onderwerp waar u mee zit, als u meerdere verschillende klachten wilt bespreken of als u een afspraak maakt in het kader van ‘chronische zorg’ (diabetes, hart en vaatziekten zoals cholesterol en/of hoge bloeddruk en astma/copd).   Zo klopt onze agenda, kunnen wij u en andere patiënten de aandacht geven die nodig is en lopen wij zo min mogelijk uit op het tijdschema.

Mijngezondheid.net kunt u ook gebruiken om een digitaal consult met één van de huisartsen aan te vragen. Binnen 2 werkdagen reageert een huisarts op uw aanvraag.

 

Verkoudheden, virusinfecties, griep

Iedereen heeft het er in deze periode over: ‘De GRIEP’. Alsof er een eng monster op de loer ligt dat ieder moment kan opspringen en u kan ‘infecteren’. Een veel gehoorde klacht in onze spreekkamer is: ‘Die griep komt nu echt niet uit, hebt u iets waardoor het minder heftig is of sneller over gaat?’

De griep wordt veroorzaakt door een virus. Er bestaan geen medicijnen om griep te genezen. Het enige advies dat wij kunnen geven is: uitzieken. Vaak wordt een virusinfectie waar u een (heftige) verkoudheid van kunt krijgen, aangezien voor een griep. De overeenkomst van zo’n verkoudheid met de griep, is dat u er alleen vanaf komt door uit te zieken.

Wanneer u benauwd wordt, er veel slijm loskomt met hoesten, u suf wordt of behoort tot de ‘risicogroepen’ die een uitnodiging krijgen voor de griepprik, kunt u contact opnemen met onze assistente om te vragen of het nodig is dat de huisarts u onderzoekt.

Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.thuisarts.nl/griep/ik-heb-griep

Griepvaccinatie:

Omdat wij halverwege dit jaar gestart zijn met onze praktijk, lopen we achter op de andere praktijken in Zoetermeer met de griepprikken. Wij krijgen de prikken geleverd in de eerste week van december. Daarom krijgt u de griepprik dit jaar later dan u gewend bent. Als u in aanmerking komt voor de griepprik, heeft u al een uitnodiging van ons gekregen.

 

 

We hopen dat u deze informatieve nieuwsbrief met interesse hebt gelezen. Graag tot de volgende nieuwsbrief of tot ziens in onze praktijk.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Avivahuisartsen

Esma, Margreeth en Eibert