Herenwaard 185 - 2716 XV Zoetermeer - 079-200 2 200 - info@avivahuisartsen.nl
31 juli 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Opening 
3 juni was het dan zo ver, de deuren van huisartsenpraktijk Aviva zijn geopend. Na al die maanden met voorbereidingen konden we dan eindelijk ervaren hoe onze praktijk ontvangen zou worden in Zoetermeer. Wat waren deze reacties overweldigend! Hartelijk dank dat u ons het vertrouwen geeft en massaal bij ons hebt ingeschreven. 

Helaas hebben ook wij last gehad van een aantal opstartproblemen, deze hebben we inmiddels onder controle. Mocht u onverhoopt toch nog ergens tegen aan lopen dan horen wij het graag. 

Mijngezondheid.net 
Wanneer u bij ons bent ingeschreven wordt u automatisch aangemeld bij mijngezondheid.net. Via dit patiënten portaal kunt u online afspraken inplannen, emailconsulten aanvragen, herhaalmedicatie aanvragen en krijgt u van ons actief uw bloeduitslagen teruggekoppeld. Wat ons betreft de zorg van de toekomst; meer inzicht in uw eigen gegevens. Op deze manier kunt u actief participeren in uw eigen zorg proces. 

Delen van uw medisch dossier kunt u inzien. Misschien heeft u hier vragen over. Wij verzoeken u dan een afspraak te maken bij ons op het spreekuur. Wij kunnen dan samen met u het dossier doornemen en zorgen dat we de relevante zaken goed inzichtelijk hebben. 

Kinderen en MGN 
Om het portaal te gebruiken voor uw kind, heeft uw kind een eigen digi-d code nodig, deze is op te vragen bij https://digid.nl/aanvragen. 

Het is verstandig om dit voor uw kind te regelen, zodat het patiëntenportaal aan het dossier van uw kind staat gekoppeld. Tevens kunt u zo ook digitaal een afspraak maken voor uw kind. Het is niet mogelijk om vanuit uw eigen patiëntenportaal een afspraak voor uw kind in te plannen. Indien u hier vragen over heeft kunt u contact met ons opnemen. 

Chronische zorg
Wanneer u bij uw vorige huisarts onder behandeling was bij een praktijkondersteuner voor bepaalde zogeheten ‘chronische aandoeningen’, nemen wij deze zorg natuurlijk over. Een klein verschil is dat wij op dit moment nog niet beschikken over een praktijkondersteuner en deze zorg als huisarts zelf uitvoeren. Wij verzoeken u voor de eerste keer zelf een afspraak te maken bij ons, om deze zorg vanuit uw vorige huisarts aansluitend over te laten lopen. Inhoudelijk zal deze zorg hetzelfde zijn. 

Medicatie herhalen
Wanneer u medicatie gebruikt en deze wilt herhalen, kan het zijn dat wij niet akkoord gaan met deze herhaling. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Het belangrijkste is dat wij met voorschrijven van medicatie geen gevaarlijke situaties willen veroorzaken. Wanneer dit u overkomt en u heeft nog geen contact met ons gehad, verzoeken wij een afspraak te maken op ons spreekuur om het medicatie gebruik te bespreken. 

Zomervakantie 
De huisartsenpraktijk heeft tijdens de zomerperiode geen aangepaste openingstijden. Wel kan het voorkomen dat Dr. Worp en Dr. Buitenhuis van dagen zijn gewisseld. Dit is zowel bij online afspraken(mijngezondheid.net) als bij de assistente inzichtelijk. 

Wij wensen namens ons allemaal een heel fijne zomerperiode toe en hopelijk voor u, zien we elkaar niet te vaak. Wanneer u vragen heeft of ergens tegen aanloopt, horen wij dat graag. 

Met vriendelijke groeten, 

Avivahuisartsen 

Esma, Margreeth en Eibert