Waarvoor kunt u terecht bij Aviva huisartsen? Hieronder zetten we de belangrijkste dingen voor u op een rijtje.
De assistente kan uw bloeddruk meten. U kunt hiervoor een afspraak met haar maken.
Bent u bekend met een hoge bloeddruk, maar is uw bloeddruk op dit moment stabiel? Dan is het voldoende om ter controle vier keer per jaar uw bloeddruk te laten meten door de assistente.
Als de bloeddrukmeting anders dan anders is, overlegt de assistente hierover met uw huisarts.
Een (te) hoge bloeddruk die langere tijd aanhoudt, kan zorgen voor complicaties. Uw huisarts adviseert u dan om jaarlijks bloed te laten prikken en uw urine te laten controleren. Op basis van de uitslag van die onderzoeken, bepaalt de huisarts samen met u met welke behandeling u het beste geholpen bent.
Het kan ook zijn dat uw huisarts vindt dat er nog ander onderzoek nodig is. De assistente maakt dan een afspraak voor u met uw huisarts om de uitslag van de bloeddrukmeting te bespreken. Uw huisarts kan u dan als het nodig is bijvoorbeeld doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis.
Uw huisarts kan u een injectie geven als u last heeft van bijvoorbeeld een pijnlijke schouder of heup of van een peesontsteking. U maakt hiervoor een afspraak via de assistente.
Heeft u suikerziekte? De injectie kan ervoor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel stijgt.
Maakt u zich zorgen over een moedervlek die snel groeit of die er vreemd uitziet? Maak dan een afspraak om de vlek te laten onderzoeken. Zo kunnen we u snel geruststellen of bij twijfel doorverwijzen naar een dermatoloog (huidarts).
Als u last heeft van veel oorsmeer dat ervoor zorgt dat u slechter kunt horen, kunt u uw oren laten uitspuiten bij de assistente. U kunt hiervoor een afspraak bij de assistente maken.
Meestal is het makkelijker en werkt het beter als u voor het uitspuiten uw oren druppelt met een mengsel van water en olie. Doe dit dagelijks vanaf drie dagen voor uw afspraak. Zo kan de assistente u sneller en beter helpen.
Een spiraal is een veelgebruikt middel om te voorkomen dat u zwanger wordt. Voor sommige vrouwen is een spiraal daarnaast de oplossing voor overvloedig bloedverlies tijdens de menstruatie (de Mirena-spiraal). Welke spiraal geschikt is voor u (koperhoudend of hormoonhoudend) bespreekt u met uw huisarts. Gezamenlijk bepaalt u welke spiraal het beste bij u en uw wens past.
Als u een spiraal wilt laten plaatsen, maakt u een afspraak voor een lang consult bij uw huisarts. Het beste is het om het spiraal te plaatsen op dag 2 tot 5 van uw menstruatie. Belt u daarom op de eerste dag van uw menstruatie om op tijd een afspraak te hebben.
U krijgt van ons een recept voor de spiraal. Daarmee kunt u de spiraal afhalen bij uw apotheek. Vergeet niet om de spiraal mee te nemen naar uw afspraak bij de huisarts. Het plaatsen van een spiraal kan een beetje pijnlijk zijn. U kunt tegen de pijn ongeveer twee uur voor de afspraak twee tabletten van 500mg paracetamol innemen. Zo heeft u minder pijn tijdens en na het plaatsen van de spiraal.
Uw lichaam reageert op de plaatsing van een spiraal. Soms krijgt u last van kramp in uw buik, vergelijkbaar met menstruatiepijn. Als u na het plaatsen van een spiraal hevige buikpijn heeft of koorts, bel dan direct uw huisarts.
Zes weken nadat het spiraal is geplaatst of na afloop van de eerste menstruatie na plaatsing, is er een nacontrole. In het ziekenhuis wordt met een vaginale echo gecontroleerd of de spiraal op de juiste plaats zit. Wij geven u hiervoor een verwijzing mee na de plaatsing van de spiraal. U moet zelf de afspraak maken voor de echo in het ziekenhuis.
De assistente kan wratten voor u verwijderen. Dit doet ze door uw wratten aan te stippen met stikstof. Maakt u hiervoor een afspraak met de assistente.